Vogelhut Mierlo

Geldrop 2020 - Na het bezoeken van een aantal prachtige vogelhutten kwam ik op het idee om er zelf een te gaan bouwen. Toen ik tijdelijk even in de bossen woonde had ik een kleine vijvertafel gemaakt. Ik heb daar hele leuke soorten van dichtbij kunnen bekijken en fotograferen. Maar nu ga ik voor het grotere werk. Zo'n hut bouwen is een flinke klus maar geen groot probleem. Je moet wel een goede plek kunnen vinden. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heb ik die plek gevonden. Op een paar kilometer van huis, op een particulier stuk grond op de grens van Geldrop en Mierlo. Gelukkig kreeg ik alle medewerking. 

Op 8 februari lukte het me via marktplaats een klein tuinhuisje op de kop te tikken. In Valkenswaard afbreken en hier weer opbouwen. Een nieuw dakje erop en wat andere aanpassingen verricht. Vervolgens materiaal bij elkaar gezocht voor de vijvertafel. Dat vond ik in de vorm van drie grote tafeltennistafels. Aan elkaar gemonteerd, waterpas gesteld, rand eromheen getimmerd, vijverfolie erin gelegd, strandjes gemaakt en water erin laten lopen. De binnenzijde aangepast en afgewerkt. Zo is het in grote lijnen gegaan. Op 11 april was de vijver aangelegd en kon het spotten beginnen.


De vogelsoorten bij de hut


Foto's zijn mooi om te bekijken maar op filmpjes is vaak het gedrag van de vogels beter te zien en hoor je ze ook fluiten.