Fotograferen vanuit mijn vogelhutten

November 2020 - 2020 is een bijzonder jaar. Omdat ik op 20 maart plotseling onze zaak moest sluiten in verband met een coronavirus uitbraak had ik ineens veel tijd. Corona nam plotseling een belangrijke plaats in het dagelijks leven in. Niets is vanaf toen meer wat het is, behalve de natuur. Dit is een mooie plek om te ontsnappen en je veilig te voelen. Voor mij is dat (natuur)lijk geen straf. Ik kon het idee om een vogelhut te gaan bouwen nu versneld voortzetten. Een tuinhuisje had ik al gehaald en zo kon ik alle tijd stoppen in de aanleg van een vijvertafel en het afwerken van de hut.

Nu, in november, heb ik inmiddels mijn tweede vogelhut klaar, welliswaar in minder vrijetijd gebouwd omdat ik mijn werk weer mocht hervatten. Deze hut ga ik verhuren. Nu eerst een aantal maanden bouwen aan de vogelstand in de omgeving van de hut.

Vogelhut Mierlo

Mierlo, april 2020 - Dit is de eerste vogelhut die ik heb gebouwd. Deze hut ligt in een gemengd bosgebied op de grens van Geldrop en Mierlo. Deze hut wordt niet verhuurd maar kan wel samen met mij worden bezocht. Hier zitten voornamelijk bosvogels.

Vogelhut Sterksel

Sterksel, november 2020 - Deze hut heb ik gebouwd aan de rand van een weiland tegenover een bosrand gelegen. Het is de bedoeling deze hut te gaan verhuren. Er zit verwarming in dus daarom bestand tegen de kou. Ik denk dat roofvogels hier een belangrijke rol gaan spelen.